Om

Aborren.dk

Forlaget Persico

Forlaget Persico

ved Kim Bjørnholt

Kontakt

E-mail: bjoernholt@aborren.dk

 

 

Kim Bjørnholt

Født 1969 i København

 

En ikke videre bemærkelsesværdig opvækst i Tingbjerg, med en ikke videre bemærkelsesværdig skolegang, førte i første omgang til en påbegyndt uddannelse som reklamefotograf. Det vakte ikke udpræget begejstring hos den unge Kim Bjørnholt, som istedet aftjente sin værnepligt i artilleriet, hvilket heller ikke synes at tilfredsstille hans bøvlede sind.

 

Han blev optaget på Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler i 1992, anden gang han søgte. Studerede på grundskolen under Øivind Nygård, på Billedkunstskolen under professor Ole Sporring, på Grafisk Skole under professor Vibeke Mencke Nielsen og professor Erik Steffensen. Studerede med en sindstilstand, hvis ene yderpunkt var kraftig irritation.

 

Var både under og efter studiet klar over at han var nød til at blive klogere. Abraham Pais bog "Niels Bohr og hans tid" blev skelsættende. Åd sig efterfølgende igennem et anseeligt antal bøger om naturvidensskablige emner, samt filosofi. Syntes selv at han blev mægtig klog. Skrinlagde delvist den billedkunstneriske karriere i 2008, som udslag af denne visdom. Blev lønmodtager. Påbegyndte tegneserien Antistoffer juli 2012.

Hvorfor Aborren.dk?

Aborren er superskurken i et endnu ikke realiseret tegneserieprojekt

 

Fogh-regeringens magtbegejstring blev inspiration til en superhelteparodi, der havde en kvindelig forsker, som hovedperson. Et slagsmål og voldtægteforsøg fører til en ulykke, hvor overfaldsmanden, en kikset efterretningsagent, og hovedpersonen forvandlet af en mystisk substans fundet i Grønland under en iskerneboring.

 

Hovedpersonen Kamilla bliver halv kamæleon og skurken Søren Green bliver mikset op med en aborre. Udstyret med aborrens flokmentalitet bliver Søren Green, under navnet Aborren, i stand til at udnytte sin karisma til at erobre magten i Danmark og ved hjælp af sin Skånegarde at indsætte sig selv som diktator i landet.

 

Til forskel for Anders Fogh Rasmussen blev jeg meget begejstret for Aborren, men ideen voksede derfor også med stor hast, til hele projektet blev en kende for omfattende til at kunne kombineres med fuldtidsarbejde, så ideen er foreløbig sat i bero, til man tilkender mig et voldsom stort arbejdslegat.